sobota 31. prosince 2016

Harry Potter - Filmová kouzla

Název: Harry Potter - Filmová kouzla
Autor: Tvůrčí tým filmové řady
Počet stran: 165
Nakladatelství: Slovart

Oficiální anotace
Doplněné vydání knihy, která zájemce a milovníky příběhů Harryho Pottera a jeho kamarádů zavede do zákulisí natáčení osmidílného filmového převyprávění čarodějnické ságy J. K. Rowlingové. Kniha byla napsána a navržena ve spolupráci s herci a filmovým štábem, kteří pomáhali převést oblíbené romány J. K. Rowlingové na stříbrné plátno. Její autoři přenesou čtenáře do kouzelnického světa, kde se s nimi podělí o tajemství z natáčení, o dosud neotištěné fotografie a návrhy a o jedinečné vzpomínky účinkujících hvězd. Umožní čtenáři, aby se ponořil do úžasného světa filmů o Harrym Potterovi a zjistil, proč ledové sochy na Vánočním plese nikdy neroztály, jak vznikaly galeony, srpce a svrčky nebo jak tvůrci donutili hipogryfa, aby spolupracoval s herci. Dozví se, jak se zrodil bradavický hrad či jak se podařilo vytvořit pohyb děsivých mozkomorů. Toto vyprávění doplňuje řada dokumentů, jež se týkají natáčení jednotlivých filmů, reprodukcí a rekvizit. Tato nevšední publikace nabízí jedinečný a zasvěcený pohled na filmy o Harrym Potterovi a talentovanou skupinu mudlů, která vytvořila skutečné filmové kouzlo.

pátek 30. prosince 2016

Kdo je kdo ve světě stínů

Název: Kdo je kdo ve světě stínů
Autor: Cassandra Clare
Počet stran: 208
Nakladatelství: Slovart

Recenze
Autorka Cassandra Clare vydala další knihu. Tentokrát se jedná o průvodce světem postav z jejích knih. Pro fanoušky této světů této autorky zajímavá kniha. Ale co všechno se v ní nalézá?

středa 28. prosince 2016

Krásné náušnice s něžným nádechem

Nedávno mi přišly nádherné náušničky z portálu postovnezdarma.cz. Jedná se sice o bižuterii, přesto velice krásnou a elegantní.

úterý 27. prosince 2016

Jasmínové nebe

Již druhá kniha od této skvělé autorky. První - Artyčoková srdíčka - se mi velice líbila. Jak ale obstála druhá kniha s názvem Jasmínové nebe?

Název: Jasmínové nebe
Autor: Sita Brahmachariová
Počet stran: 320
Nakladatelství: Slovart
Recenze
Mira Levensenová odjíždí do Indie za svojí sestřenkou Prijou a tetou Andžali. Hned po příletu na Miru začíná doléhat nový svět - velké horko a dusno, mnoho chudých lidí, hluk a dva rozličné světy. Na jedné straně bohaté a moderní budovy a na straně druhé chatrné přístřešky chudých. Se všemi novými vjemy se musí vypořádat a k tomu ji tíží čin, který provedla doma před svým odletem. Jak to nakonec všechno dopadne? Vrátí se domů Mira stejná, jako byla před odletem, nebo jí Kalkata změní pohled na svět tak moc, že už nikdy nic nebude jako dřív?

pondělí 26. prosince 2016

Jak si připravit ten nejlepší čaj?

Název: Čaj nejen o páté
Autor: Karen Sullivanová, Paula Graingerová
Počet stran: 144
Nakladatelství: Metafora
Recenze
Řadím se mezi velké milovníky čaje. Kávu totiž nepiji a tak jediný horký nápoj, na kterém si opravdu pochutnám, je čaj. Novinka od nakladatelství Metafora nás seznámí s recepty a postupy, díky nimž si můžeme doma dělat vlastní bylinkové směsi, které nám pomůžou při určitém problému nebo na které máme zrovna chuť.

neděle 11. prosince 2016