neděle 3. dubna 2016

Spirit Animals: Kdo je špeh?

Název: Spirit Animals - Zrádné vody
Autor: Tui T. Shuterlandová
Série: Spirit Animals
Díl série: 5
Počet stran: 168
Nakladatelství: Fragment


Anotace
 Spirit Animals aneb máš také své spirituální zvíře?


Ostrovní země vypadá jako ráj na zemi. Přestože je zalitá sluncem, další cesta se zdá být zahalená stíny. Při pátrání po talismanech, které nesmějí padnout do rukou nepřátel, už Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan procestovali celý svět. Na každé výpravě je však jejich pronásledovatelé dostihli, jako by věděli, kde je najít. Nyní se přátelé dozvídají proč.

Mají mezi sebou zrádce…
Recenze
Pátý díl skvělé série Spirit Animals čtenáře opět nenechá chvíli v klidu. Hlavní hrdinové se pokoušejí získat další talisman Velkého strážce, tentokrát chobotnice Mulopa. Dobyvatelé si ovšem podrobili již značnou část země, a tak musí být hrdinové opravdu opatrní. Již z této situace plyne, že čtenáře čeká mnoho akce a okamžiků, nad kterými bude moci jen zadržovat dech. 
Autorka Tui T. Shuterlandová je pro mě naprosto neznámou spisovatelkou. Touto knihou na mě ovšem udělala dojem. Příběh je psán velice čtivým způsobem a často hned nezodpovídá všechny otázky, které během děje vyvstanou. Autorka nechává mozky svých čtenářů pěkně potrápit, ale když přijde rozuzlení všech záhad, stojí to za to.

U této série jsem si již zvykla, že pokud je na přední straně knihy zobrazen jen jeden z hlavních hrdinů, bude na něj kniha více zaměřená, než na ostatní. A byť je u této knihy vyobrazená Abeke s Urazou, kniha se dotýká všech stejnou měrou. 

Hlavní hrdinové procházejí zkouškou důvěry. Vědí, že je mezi nimi zrádce, ale nikdo nedokáže říct, kdo by jím mohl být. Někomu se daří svým přátelům důvěřovat více, někomu méně, ale přesto všechny bodá trn obav a znepokojení. Všichni opět musí sebrat veškerou kuráž a odvahu, aby dokázali uniknout Dobyvatelům.
Grafické zpracování knihy je opět perfektní. Obálky této série jsou velice vydařené. Velmi se mi líbí pozvolný přechod z modré do zelené. Barvy k sobě skvěle ladí.Nutno podotknout, že hřbet má krásné zlaté provedení, které knihu ještě více zkrášluje.
Knihu i celou sérii mohu doporučit malým i velkým čtenářům. Věřím, že Vám hlavní hrdinové přirostou k srdci každý jiným způsobem, stejně tak má každý jinou povahu. Jako celek ovšem tvoří skupinu skvělých lidí. Troufám si tvrdit, že tato série má potenciál okouzlit každého.

Hodnocení: 5/5

Děkuji nakladatelství Fragment za zaslání recenzního výtisku.

Knihu si můžete koupit -zde-.

8 komentářů:

  1. Připadá mi, že jsem v téhle sérii už příliš pozadu, ale ty všechny ty knihy hodnotíš vysoce, tak nevím, snad se do toho jednou taky dám. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vypadá dobře, ale asi to nebude nic pro mě :) Recenzi máš moc pěkně napsanou.

    Krásnou neděli, Mimozemšťanka

    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Super recenze :D A těš se na další díl, ten je ještě lepší :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle sérii neznám. Vypadá, ale moc zajímavě :) Určitě si ji ráda přečtu.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)