úterý 15. března 2016

Bohové Olympu - Proroctví

Název: Bohové Olympu - Proroctví
Autor: Rick Riordan
Počet stran: 512
Nakladatelství: Fragment
 

Anotace
 Vítejte zpátky v Táboře polokrevných! Volné pokračování napínavé dobrodružné série Percy Jackson právě začíná!

Do Tábora polokrevných přicházejí noví hrdinové Jason, Piper a Leo. Ale než se stačí pořádně rozkoukat, čeká je nebezpečná výprava, vedená záhadným proroctvím. A podaří se při tom všem vypátrat i Percyho Jacksona, ztraceného hrdinu? 

Není tak zlé probudit se v autobuse cestou na školní exkurzi mezi svou dívkou a nejlepším kamarádem. Pořádný malér ale je, když spolužáky nepoznáváš, nevíš ani, kdo jsi sám, a netušíš, jak ses tam vůbec ocitl! A to všechno je jenom začátek, protože na výletě v Grand Canyonu se začnou dít vážně strašlivé věci…
Recenze 
Další kniha od skvělého autora Ricka Riordana nás opět zavede do Tábora polokrevných. Po přečtení série Percy Jackson jsem se na další knihy tohoto spisovatele velice těšila. Pozitivním faktem bylo i to, že Bohové Olympu volně navazují na již zmiňovanou sérii Percy Jackson. Tentokrát ale poznáváme jiné hlavní hrdiny.

Hlavní postavy této série jsou hned tři - Jason, Piper a Leo. Každý má jinou povahu, ale všechny si je zamilujete. Během čtení může čtenář pozorovat, jak se každý z nich mění a kolik musí dokázat odvahy a oddanosti přátelům.
Kniha je napsána velice čtivým způsobem, takže 512 stran uteče poměrně rychle. Navíc akci střídá akce a během příběhu je kladena spousta otázek, na které dostanete odpověď až ke konci knihy. Rozhodně se při čtení nebudete nudit. Autor si pro své čtenáře připravil další dávku napětí a záhad, které Vás nenechají v klidu.

Obálka je graficky trošku horší, ale je laděná do stylu obálek série Percyho Jacksona, takže se k sobě skvěle hodí. Vazba je pevná, což u takové bichle je jenom přínosné. 

Knihu mohu doporučit všem mladším i velkým čtenářů. Jakmile se začtete, chytí vás a už nepustí.

Hodnocení: 5/5

Děkuji nakladatelství Fragment za zaslání knihy.

Knihu si můžete koupit -zde-.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)