pátek 8. ledna 2016

Třetí díl nádherné série o přátelství

Název: Únosce draků
Autor: Ilka Pacovská
Série: Sedmý smysl
Díl série: 3
Počet stran:333
Nakladatelství: Albatros
Anotace
Třetí pokračování série Sedmý smysl nás opět vtáhne do světa napětí a záhad… Ve světě draků se dějí divné věci – ztrácejí se dračí vejce, dokonce je uneseno i dračí mládě. Ve světě našich kamarádů se také dějí divné věci – zcela nečekaně se objeví malinký žlutý dráček, o němž nikdo neví, odkud pochází. Zvolí si Hanku za svoji sivian... Draci nevěří lidem a lidé jsou nevraživí k drakům; schyluje se k boji? Kdo za vším stojí, která temná síla touží vyvolat válku? Hanka, Sváťa a Rafan se jako obvykle nevyhýbají problémům, ale některé jsou nad jejich možnosti. Hanka se dostává do nebezpečí, z něhož snad není úniku… Naštěstí jsou s nimi i tentokrát nejen chápaví a mocní dospělí z rodu lidí, ale také vnímaví přátelé jednorožci, na scéně se opět zjevuje jejich věrný džin. Pomohou zklidnit situaci? Co se stane s Hankou?

Recenze
Opět jsem se ponořila do příběhu z pera skvělé autorky Ilky Pacovské. Už jsem Vám vyprávěla o dvou dílech z této série a každý mě mile potěšil. Ani tentokrát to nebylo jinak a já se do série bezpodmínečně zamilovala.
Znovu se setkáváme s Hankou, Rafanem a Sváťou. Každý musí čelit různým problémům, ale přesto spolu drží pohromadě a kryjí si záda. Hanka v tomto díle prokáže hodně odvahy, Rafanovi je tu věnováno trošku méně prostoru, přesto se o něm dozvíme velmi zajímavé informace. Sváťa seznamuje všechny se svojí novou rodinou a i on sám si na ní musí zvyknout. Jeho apetit ovšem neutrpěl újmu a pořád zbožňuje hodování. Díky jeho přesvědčovacímu talentu se podaří zachránit Hanku, která se dostane do velmi nepříjemné situace.
Třetí díl byl opět skvěle napsaný, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Víte, tahle série je tak pohádkově kouzelná. Zavede vás do světa, kde žijí draci, jednorožci a kde existuje útulek pro magická zvířata. A hlavní myšlenkou celé knihy (nebo spíš celé série) je síla přátelství. Je nádherné číst o pravém přátelství, o smyslu, který spousta lidí v našem světě ani nezná.
Mnohokrát jsem obdivovala autorku, jaká skvělá překvapení si pro čtenáře připravila. Je vidět, že oplývá velkou fantazií, kterou umí perfektně využít. V knize nechyběly momenty strachu, smutku, napětí, ale i radosti, štěstí a laskavosti. Je to taková citová bomba.

Kniha má nádhernou obálku. Je na ní vyobrazena Hanka, Plamínek a zřejmě jednorožec R´íhan. Osudy těchto tří se v knize zajímavě propletou. U každého čísla strany  se nacházejí malí černí dráčci, kteří jsou velmi krásným detailem knihy. V textu se také sem-tam objeví moc pěkná černobílá ilustrace.
Knihu mohu doporučit všem čtenářům, kteří mají rádi příběhy s dobrým koncem a chtějí si přečíst kouzelnou knihu. Protože přesně tím tahle kniha je.

Hodnocení: 5/5

Děkuji skupině Albatros Media a.s. za zaslání knihy na recenzi.


PS pro knihomoly: Nebojte, kniha neležela opravdu na sněhu. Byl pod ní igelit :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)