úterý 27. října 2015

Poslední týden v soutěži

Právě běží poslední týden soutěže pořádané Knihcentrem.cz, které se účastním. Chtěla bych proto poprosit všechny dobré duše o hlas. Jsem pod číslem 3. Všem, co mi hlas dají převelice děkuji! :)

Hlasovat můžete zde: http://www.knihcentrum.cz/velka-letni-fotosoutez-s-knihou-a-knihkupectvim-knihcentrumcz-2


pondělí 26. října 2015

Spirit Animals - Pokrevní pouto

Název: Spirit Animals - Pokrevní pouto
Autor: Sean Williams, Nix Garth
Díl ze série: 3
Počet stran: 192
Nakladatelství: Fragment
Anotace
Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan patří k hrstce vyvolených, kteří ho mají. S tímto výjimečným poutem získali nadlidské schopnosti, ale i velkou zodpovědnost.

Roky, kdy v Erdasu vládla rovnováha, jsou minulostí. Dobyvatelé se snaží Erdas zničit. Rozpoutali válku a obsazují celá města a země – a s nimi i Mej-linin domov. Dívka už nechce jen čekat a cvičit se v boji, a tak se společně se svým spirituálním zvířetem, pandou Dží, vydává na území sužované válkou. Přátelé jí budou na blízku – ale nejen oni. Nepřítel totiž číhá všude…


pátek 23. října 2015

Jak si vyrobit nádhernou a originální tašku?

Název: Šijeme tašky
Autor: Henleyová Helen Angharad
Počet stran:
Nakladatelství: Metafora
Anotace
Úžasné tašky, rychle, jednoduše, pro každou příležitost
Kabelek není nikdy dost. Inspirujte se knihou a pořiďte si nejúžasnější kolekci. Každý kousek je originál!
Široká škála modelů, rovné tři desítky tři desítky krásných tašek.
Helen Angharad Henleyovou si ušijete:

* plážové tašky
* nákupní tašky
* košík na prádlo
* elegantní sametovou kabelku jako od návrháře
* dětské taštičky
a další skvostné kousky.

Mnoho různých stylů zdobení a konečných úprav, od patchworkového po exotické japonské květiny.
Do práce se mohou pustit úplní začátečníci, pokročilí i vyložení mistři. Dozvíte se vše pěkně od začátku, od výběru látky, nákupu, stříhání, přes šití až ke konečným úpravám.
Detailní návody spolu se střihy doplněné barevnými fotografiemi pomohou snadno stvořit dokonalá díla.

čtvrtek 22. října 2015

Třetí díl o napínavém životě Rosamundy Zaknihovaného

Název: Tetování krví - Pobočník
Autor: D.M.Cornish
Počet stran: 592
Nakladatelství: Fragment
Anotace

Polokontinent – krutá země plná nástrah, zrady a zla, ale i místo pro statečné a odvážné, kteří ještě neztratili naději. Na čí stranu se Rosamunda postaví?

Rosamunda vyměňuje riskantní život lampáře chránícího město Brandenbras před krvelačnými příšerami za ještě nebezpečnější službu. Stává se pobočníkem urozené bojovnice Evropy. Strach a pochyby o svých schopnostech musí nechat stranou. Čeká ho každodenní nelehká služba pro neohroženou fulgarku, která se pohybuje v těch nejvyšších kruzích a která má za úkol likvidovat příšery útočící na obyvatele měst a vesnic. O Rosamundovi se však začnou šuškat podivné věci a tyto pomluvy ji vystavují daleko většímu nebezpečí. Rosamundu a Evropu čeká rozhodující bitva proti společným nepřátelům a zákeřným intrikánům, kteří je chtějí oba zničit. Podaří se jim zvítězit?

3. díl strhující fantasy trilogie plné akce, napětí a nečekaných zápletek, která uchvátila čtenáře po celém světě. Do detailů propracovaný fantasy svět vás ohromí, uhrane, okouzlí…

úterý 20. října 2015

Levné knihy - Tip

Dneska bych Vás chtěla upozornit na pár knih, které jsou k dispozici v Levných knihách a mě velmi zaujaly.
Jako první bych zmínila dvě knihy od Marianne Curleyové - Dávná kletba (39 Kč) a Skrytá (49 Kč).
A další dvě knihy jsou Pomsta (59 Kč) a Závist (59 Kč) od Elizabeth Miles. Závist by mohly ocenit hlavně holky z Knižního světa (viděla jsem, že jste si pořídily Pomstu ;) ).

Poslední knihou je Crescendo (49 Kč), druhý díl série Nora Greyová (první kniha se jmenuje Zavržený) od autorky Beccy Fitzpatrick. A byť na e-shopu nemohu tuhle knihu najít, v prodejnách se sehnat dá. Zrovna dnes jsem si ji koupila. 

Snad Vás aspoň některá kniha zaujala :-).

neděle 18. října 2015

Masožravé rostliny

Název: Masožravé rostliny
Autor: Kamil Pásek
Počet stran: 112
Nakladatelství: Grada
Anotace
Publikace je určena především začátečníkům, kteří si zakoupili masožravou rostlinu a nevědí, co s ní. Ocení ji i ti, kdo doma pěstují běžné pokojové rostliny a mají chuť zkusit něco nového, ale užitečná bude i profesionálním pěstitelům. Představeny jsou nejčastěji pěstované druhy nebo druhy nejznámější a uvedeny všechny potřebné informace, vhodná stanoviště, nároky, morfologické zvláštnosti. Autor, zkušený pěstitel a majitel největší sbírky masožravých rostlin u nás, doporučuje správné postupy pro pěstování a představuje slovem a mnohdy i obrazem druhy, které u nás lze pěstovat. Na českém trhu bylo první vydání vysoce ceněno pro svou názornost, jednoduché a srozumitelné sdělení informací pěstitelům, kteří nemají odborné vzdělání. Nové vydání věnuje samostatnou kapitolu prostorům, kde lze rostliny pěstovat, a rozšiřuje nabídku kultivarů, které se podařilo dopěstovat v našich podmínkách.

středa 14. října 2015

Neknižní článek

O víkendu jsem doufala, že Vám předpřipravím hromadu nových článků. Hezky jsem si všechno naplánovala, měla jsem být doma sama od rána až do 14 hodin. Ale jelikož se část mé rodiny vrátila už v 9 hodin domů, stihla jsem napsat akorát recenzi na knihu Talon a to jen tak tak. takže z mého záměru opět sešlo. Přesto jsem tu dnes s článkem, protože bych se s Vámi ráda podělila o to, co se u mě děje a o čem přemýšlím.

Nejdříve bych Vám chtěla ukázat sbírku mých mini fialek. Nedáno jsme s přítelem měli celkem 5 mini fialek. A teď? No, trošku se mi nahromadily další :D. Ráda bych Vám ukázala, jak jsme na tom teď:

Nějaké příklady fialek, které mi teď kvetou: 

Fialka Rob´s Lilli Pilli Blue:
 
Fialka Lil Thornbird:
 Fialka Flashy Trail:

  Takto teď vypadá jedna část mé knihovny v ložnici. Je to jediné místo, které jsem pro fialky mohla ještě použít, aby měly dost světla. A nebojte, knihy si hoví v druhé knihovně :).

Samozřejmě máme pár fialek i u přítele doma, ale protože má úzké parapety, moc se mi jich sem nevejde. Momentálně jich tu je 7. Nemám teď aktuální foto, ale určitě průběžně budou vycházet články o fialkách, tak se můžete pak mrknout :).

Potom jsem Vám chtěla ukázat naše rybky, ale dnes je už špatné světlo, takže Vám sem hodím fotky jindy :).

Jen na ukázku betta, která je momentálně v prodeji spolu se svými asi 250 sourozenci :D.

Ale o čem poslední dobou přemýšlím. Blíží se Vánoce a já začínám mít vánoční náladu. A tak jsem si říkala, co kdybychom se jako knižní blogeři spojili a připravili nějaké malé dárečky pro lidi z nakladatelství? Jako poděkování. Podle mě by to bylo velmi hezké, dát jim najevo, že si moc vážíme spolupráce s nimi. Mohli bychom dárečky poslat těm, kteří jsou s námi v kontaktu, kteří nám posílají recenzáky. Co na to říkáte? Je to hloupý nápad?

A dále mi taky bleskla hlavou myšlenka, že by bylo fajn knižní bloggery nějak spojit, více prohloubit vztahy mezi sebou. Velice si vážím všech, kteří můj blog navštěvují a spoustu z Vás mám opravdu ráda. A tak mě napadlo, že bychom si mohli na Vánoce zaslat nějaké drobnůstky. Tím myslím třeba vánoční pohled a záložku. Nebo něco takového. Samozřejmě nic obrovského, protože když by nás bylo třeba víc než 10, poštovné se vyšplhá do nebeských výšin. 

Já nevím, asi mám hloupé nápady, ale moc ráda bych se s Vámi všemi nějak více poznala a kdo ví, třeba se jednou sejdeme i na nějakém knižním srazu :). Chtěla bych více zpevnit vztahy mezi námi, navzájem se alespoň trošku poznat, popovídat o knihách a tak. Podle mě je sice fajn, že navštěvuji Vaše blogy, ale stačí to na vyjádření toho, jak moc si Vaší práce vážím? Já nevím. Prosím, napište mi svůj názor.

Podívejte se na obrázek, který jsem nedávno objevila na internetu. Už ani nevím kde, ale ta podzimní atmosféra je tu nádherná. Autor je uveden na fotce.

Těším se na Vaše názory. Mějte se zatím krásně a užívejte každý den! :)

neděle 11. října 2015

Talon - Společenstvo draků

Název: Talon - Zkouška věrnosti
Autor: Julie Kagawa
Počet stran: 336
Nakladatelství: Fragment
Anotace:


Nejsou to jen legendy, žijí mezi námi. Draci... Strhující příběh, který přečtete jedním dechem!

Před dávnými lety byli draci na pokraji vyhynutí. Legendární drakobijci z Řádu sv. Jiří je téměř vyhubili. Ti, kteří přežili, se skrývali v lidské podobě. Jejich počet pomalu rostl, a moc sílila. Uběhla staletí a draci se připravují na okamžik, kdy lidem ukážou, kdo je skutečným pánem světa…

Sledovat, začlenit se, splynout. 


Přesně to má za úkol dračí dívka Ember. Má za sebou základní výcvik a dokáže na sebe vzít lidskou podobu. Její budoucnost je předem naplánovaná: má poslouchat, nevyčnívat z řady a slepě plnit rozkazy. To vše pod taktovkou supertajné a nesmlouvavé dračí organizace s názvem Talon. 

Jenže Ember se to vůbec nelíbí. Pomalu se rozkoukává a zjišťuje, že svět není tak černobílý, jak ji učili. Poznává jednoho z přeběhlíků, který se proti demagogii Talonu vzbouřil. Je pravda to, co říká? Vždycky přece platilo, že Talon je ztělesněním dobra, kdežto lidé znamenají čiré zlo.
Čím déle Ember mezi lidmi žije, a jednoho z nich i blíže poznává, uvědomuje si, že pravda, ve kterou věřila, má velké trhliny. Zůstane věrná Talonu a jeho cílům, nebo se přidá k přeběhlíkům?

sobota 10. října 2015

Knižní přírůstky za měsíc září 2015

Omlouvám se, že to tu teď malinko vázne, ale začala mi škola, ve které jsem každý den poměrně dlouho a ještě nám k tomu sypou miliardu úkolů na doma. Takže než si zvyknu na nový režim, maličko to potrvá. Ale teď přes víkend se pokusím Vám předpřipravit hromadu článků, abyste měli celý týden co číst :).

A teď už ke knihám, které jsem získala za měsíc září. Celkem jich je 9, za což jsem strašně ráda. Abyste rozuměli - s přítelem jsme na září uzavřeli sázku. On tvrdil, že budu mít zase 15 a více knih a já mu oponovala, že určitě ne. V sázce bylo mnoho - pokud vyhraji já, koupí mi 4. díl HP v angličtině a pokud on, koupím mu jeden pár dumbáků (ryby). A jelikož jsem vyhrála já, tak jsme byly ve čtvrtek koupit Harryho :). Dostanu ho sice až k Vánocům, ale dostanu :).

Ale pojďme se podívat, jaké knihy mi tedy přibyly za měsíc září.


úterý 6. října 2015

Úžasný fantasy svět stvořený Robertem Jordanem

Název: Nové jaro
Autor: Robert Jordan
Počet stran: 320
Nakladatelství: Fantom Print


Anotace:
Město Kanlún, ležící nedaleko od zjizvené pustiny Morny, je opevněné útočiště před nebezpečím na dálném severu, úkryt před zločiny těch, kdo slouží Temnému. Alespoň tak se to povídá. Ovšem po městě, které vítá al‘Lana Mandragorana, vypuzeného krále Malkieru a nejlepšího šermíře své doby, kolují šeptem vedené řeči o zplozencích Stínu. Důkaz, pokud by Lan takový žádal, že moc Temného opět sílí a jeho pohůnci pracují po celé zemi. Přesto se uvnitř kanlúnských hradeb Lan setká se ženou, která změní jeho osud. Moirain je mladá a mocná Aes Sedai, která sem přišla hledat pravdu. Potřebuje pomoc při zoufalé snaze ověřit jisté nejasné a zpochybňované proroctví – které mluví o tom, jak zahnat Stín zpátky, a o zrození dítěte, jež by mohlo být Drakem Znovuzrozeným.

sobota 3. října 2015

Vyhlašuji OBŘÍ podzimní soutěž!

Tak a je to tu! Měsíc příprav, měsíc čekání. A konečně mohu zveřejnit největší soutěž, která tu kdy byla!

Nejdříve něco málo, co předcházelo tomuto článku. Soutěž pro Vás jsem měla v hlavě hodně dlouho. Napsala jsem proto různým nakladatelstvím a knižním e-shopům a poprosila je o propagační materiály, třeba záložky. Spousta z nich mi vyšla vstříc a všichni byli velmi štědří, až jsem se nestačila divit. Nakonec se z mé menší podzimní soutěže vyklubala OBŘÍ podzimní soutěž. 
(kdybyste se chtěli ptát - ne ta kočka není mrtvá, jen se zrovna takhle ,,rochnila")
Podmínky soutěže:
1) Soutěž platí pro ČR a SR.
2) Soutěž trvá do 1.listopadu 2015. Brzy poté vyhlásím výherce a pokud se mi neozvou do 72 hodin, losuji jiné.
3) Své odpovědi mi posílejte na mail elenyaindil@seznam.cz. Nepište do komentářů, nejde mi je skrýt.
4) Výherci budou zatím 3. Možná jich nakonec bude více, ještě to musím promyslet. Chtěla bych odměnit co nejvíce z Vás, ale zase mě nemůže zruinovat poštovné :).
5) Výherce si volí jednu knihu.

pátek 2. října 2015

Už zítra...!

Moji milí čtenáři,
mám pro Vás obrovské překvapení, které připravuji už přes měsíc. A již zítra ho zveřejním! Takže se určitě nezapomeňte přijít podívat. 

Tak moc se těším, až Vám budu moci odtajnit to, co takovou dobu plánuji a připravuji. Dalo mi to dost práce, tak doufám, že budete nadšení! :)

A Vlasti, Ty víš o co jde, tak tiše! Né že to prozradíš! :).