neděle 30. listopadu 2014

Poselství jednorožců - Zrádné hory Dragor

Před pár minutami jsem dočetla druhý díl Poselství jednorožců. A jaký byl? To se dočtete níže.

Název: Poselství jednorožců - Zrádné hory Dragor
Autor: Michaela Burdová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 336

Vydejte se za dobrodružstvím do Lilandgarie, země posvátných jednorožců!

I když elfská princezna našla ztraceného posvátného jednorožce, její cesta ještě zdaleka nekončí. Musí se s jednorožcem dostat přes zrádné hory Dragor, kde vládnou draci, aby ho mohla vrátit k jeho druhům. Avšak její přítel Veragorn před ní a přáteli něco skrývá. Tajemství, které může ohrozit soudržnost celé družiny. Království mezitím musí čelit blížící se válce s Černým čarodějem, jehož ohromná armáda se chystá zničit celou zemi. Jediná záchrana teď možná leží v rukou nevyzpytatelných draků. (oficiální anotace)

úterý 25. listopadu 2014

Psí přání

Ráda bych Vám představila nádhernou možnost, jak vykonat dobrý skutek...



Na stránkách http://psiprani.cz/ probíhá vánoční plnění psích přání. O co jde? Úkolem tohohle projektu je sehnat finanční příspěvky pro pejsky, kteří něco potřebují. Ať už léky, speciální krmiva, či jen vodítko nebo obojek. Tento projekt pořádá nadační fond Pes v nouzi (se kterým jsou vynikající zkušenosti, brzy čekejte článek) a Občanské sdružení Beky.


A jak můžete pejskům pomoci? Jděte na stránky http://psiprani.cz/. Na hlavní stránce se Vám zobrazuje počítadlo, kolik pejsků už je obdarovaných a kolik ne. Když sjedete dolů, ukáží se Vám všichni ještě neobdarovaní pejsci. Po kliknutí na pejska si můžete přečíst, co potřebuje. Vždycky tam je hlavní dar a několik vedlejších. Pokud se rozhodnete nějakou částkou přispět k hlavnímu daru, napíšete částku a dáte ,,koupit". Dole na stránce se objeví tlačítko darovat. Po rozkliknutí se objeví řádky, do kterých napíšete potřebné údaje a případný vzkaz pro pejska. Během několika minut by Vám na e-mail měly přijít platební údaje. Pak už jen stačí zadat příkaz k úhradě a dobrý skutek je vykonán! :-) A nezapomeňte, že můžete poslat jakoukoli částku, klidně i jen 20 Kč. Každá pomoc se počítá :).

Já už jsem přispěla a půjdu ještě přemluvit Pavlika, ať tak také učiní. A tímto prosím Vás, zapojte se také a dejte o tom vědět všem svým známým. Protože co je krásnějšího než šťastné psí oči? :)

Napište mi prosím, co si o projektu myslíte a zda se připojíte nebo ne :).

úterý 18. listopadu 2014

Dračí oči - černý jezdec

Druhá kniha od české autorky Kristiny Hlaváčkové.

Název: Dračí oči - Černý jezdec
Autor: Kristina Hlaváčková
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 424


Michael sledoval Elenu, která se obratně proplétala mezi stromy za prchající zvěří. Všude okolo byl hlomoz, zvuk pádících kopyt, lámajících se větví, řinčení tětiv. Najednou přitáhla Aškentovi otěže tak, že se vzepjal, a otočila jej opačným směrem. Kůň chvíli tančil a točil se na místě, zatímco okolo něj se řítili další lovci. Něco se dělo. Elena se dívala kamsi mezi koruny stromů. Uslyšel ve své mysli její sprostou nadávku. 
,,Černý! Kryjte se, všichni pryč!" zakřičela najednou a vyjela proti proudu všech ostatních. Členové její gardy se jako jeden muž obrátili a vyrazili za ní. V tu chvíli se nad korunami objevilo obrovské černé tělo. Slyšeli svist jeho křídel. Elena se tryskem vzdalovala od skupiny. Černý se po ní otočil. Michael zaklel a pobídl svého koně k rychlejšímu tempu. Černý udělal v letu neohrabanou otočku, zavadil ocasem o strom a shodil ho mezi jezdce. Vyrazil za Elenou. Pro něj to byl slabý jedince, který se oddělil od stáda...(oficiální text)

neděle 16. listopadu 2014

Rudá jako rubín


Název: Rudá jako rubín 
Autor: Kerstin Gierová
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 334



Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem. (oficiální text)

středa 12. listopadu 2014

Rozbalovačka 7

Dnes jsem si vyzvedla balíček se dvěma knihami. A hádejte, které knižní poklady na mě čekaly? :)

(Omluvte kvalitu fotek, fotila jsem to už večer a už jsem se nemohla dočkat, až je rozbalím :))



úterý 11. listopadu 2014

Děkuju!

Chtěla bych poděkovat všem těm, kteří mi dali hlas v soutěži, kterou pořádalo Yoli. Protože jsem mezi 8 vítězi! Sice mě vybralo nakladatelství Yoli, takže počet hlasů neměl vliv, ale já Vám všem jsem stejně moc vděčná! :) A hádejte, přišel mi Labyrint nebo Královna Tearlingu? Odpověď se dozvíte kliknutím na ,,Další informace" :).

pondělí 10. listopadu 2014

Co víc si přát?

Další příspěvek do Hřejivé výzvy. Tentokrát to má být báseň, ve které se objeví slova: modrá, dobrá, nedůvěra, brknou a polovina :).

sobota 8. listopadu 2014

Knižní přírůstky za měsíc říjen

Tenhle měsíc se mi nashromáždilo opravdu velké množství knih. Celkem mám nových úlovků 29. Což je naprosto ohromné a já snad nikdy tak velký počet knih najednou neměla (teda mimo Vánoc). Jsem ze všech knih nadšená a snad je co nejdříve přečtu. Teď už je Vám jdu ale ukázat :).

Nejdříve všechny pohromadě:

pátek 7. listopadu 2014

Návštěva levných knih

V pondělí jsem byla s Pavlikem v levných knihách v Praze, na prodejně Anděl. Musím Vám říct, že to tam je naprosto perfektní. Mají tam asi nejvíc knih ze všech poboček, ve kterých jsem byla. Dokonce tam mají i ty, co už jsou všude jinde vyprodané. A přesně proto jsem tam vyrazila. Měla jsem totiž zálusk na knížku s názvem PS: Miluju Tě. A opravdu ji tam měli! :) Ještě jsem si koupila jednu knihu - Do propasti. A pak jsme jeli na jinou pobočku, kde jsem měla objednanou knížku Záchranný člun. Dlouho jsem nad ní váhala, až mě přesvědčila, že si ji mám koupit :).

Tady jsou všechny krásky pohromadě: 



A tady je knížka PS: Miluju Tě. Naprosto překrásná :-)



čtvrtek 6. listopadu 2014

Ohnivá hvězda

Třetí díl o velmi zajímavě popsaných dracích :)

Název: Ohnivá hvězda
Autor: Chris d´Lacey
Nakladatelství: Víkend
Počet stran: 363

Výzkumná výprava do Arktidy a smlouva na novou knihu - život se Davidu Rainovi ani nemůže vyvíjet lépe!
Jakmile dorazí do země věčného ledu, začne David psát svůj nový příběh. Příběh o medvědech, dracích a záhadné ohnivé hvězdě. Ale záhy zjistí, že jeho příběh zrcadlí to, co se odehrává i ve skutečnosti, a že starý nepřítel znovu přichází a s ním také nová nebezpečí a dobrodružství. Tentokrát však nejde jenom o jeho milou bytnou Liz Pennykettlovou a její dceru Lucy, ani o milovanou Zannu. Tentokrát je ohrožen celý svět. Podaří se Davidovi přemoci sílu, která přichází z hvězd, a zachránit milované dráčky i toho posledního draka, který měl být navždy uvězněn v kameni? (oficiální text)

úterý 4. listopadu 2014

Rozbalovačka 6

Dnes mi přišly dva balíky. Byla jsem nadšená a trochu v očekávání, protože jsem nevěděla, co přesně za knihy mi přišlo. Když jsem si ale na poště balíky vyzvedla, hned mi to bylo jasné. A jaké že mi to přišly knihy? To zjistíte na následujícím videu:



neděle 2. listopadu 2014

Podzimní soutěž - Vyhlášení! :)

Tak, konečně je to tu! :-) Na losování výherců jsem se moc těšila :). Nejprve Vám ale musím poděkovat. Poděkovat všem, kteří se přihlásili do soutěže. Bylo Vás celkem 18, což mě nesmírně potěšilo :-).


Ale teď už k losování. Původně jsem chtěla natočit video, ale jelikož mám turban na hlavě, tak jsem si řekla, že to jen nafotím. Přeci jenom, první video kde bych byla a hned s turbanem na hlavě? To ne :). Ale fotila jsem všechno krok po kroku :).

Nejdříve jsem si Vaše jména napsala na lístečky a ty složila: 

Pak jsem si připravila ceny: 

A v tuhle chvíli už jsem mohla začít losovat. Takže, kdo vyhrává Hunger Games za první místo?